друкувати


Покутські чорнобильці зустрілися з керівником ПФУ в області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-21 02:15:12

Потрапити на виїзний прийом начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Анатолія Назарова виявило бажання багато громадян Снятинського району, оскільки напередодні про це повідомляли місцеві засоби масової інформації. Окремою групою виділялися постраждалі від наслідків Чорнобильської катастрофи. Тож зустріч з ними перетворилася у довірливий діалог.

Хоч до Чорнобиля наче й далеко, та чорне крило трагедії зачепило тут кожне шосте покутське село. Зустрітися з керівником органів Пенсійного фонду в області прийшли інваліди-ліквідатори та потерпілі від аварії. Їх цікавили питання пенсійного забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зміни до Порядку призначення та перерахунку пенсій цієї категорії громадян, зміни до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів. Крім того, обговорювались питання виконання судових рішень.

Анатолій Назаров нагадав їм про зростання з 1 липня 2012 року пенсійних виплат відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. При цьому зазначив, що перерахунки проводяться за матеріалами пенсійних справ, тож нема потреби звертатися їм до органів Пенсійного фонду України з цього приводу.

По закінченні зустрічі чорнобильці висловили начальнику головного управління своє задоволення роботою управління Пенсійного фонду України в Снятинському районі, а також палко дякували за увагу й чуйність Анатолія Назарова на виїзному прийомі.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики