друкувати


На чемпіонаті світу з пауерліфтингу для Прикарпаття завоювали дві медалі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-15 04:00:37

Нещодавно у місті Пілзені (Чехія) закінчився чемпіонат світу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок з пауерліфтингу в жимі лежачи.

Івано-Франківську область традиційно представляли вихованці коломийського ФСК «Локомотив», які тренуються під керівництвом заслуженого тренера України, майстра спорту міжнародного класу, судді другої міжнародної категорії Василя Оробця та заслуженого майстра спорту, тренера вищої категорії, судді другої міжнародної категорії Інни Оробець.

За результатами змагань до Коломиї спортсмени привезли дві бронзові нагороди і два четвертих місця. В особистому заліку кожен з прикарпатських пауерліфтерів поліпшив свій особистий результат: студентка політехнічного коледжу Юлія Оробець – виборола третє місце у ваговій категорії 72 кг, жим -85 кг, студентка Прикарпатського університету ім.В.Стефаника Віра Бобошко зі Снятина посіла третє місце у ваговій категорії 63 кг, жим -110 кг, Марія Чепіль – четверте місце у ваговій категорії 57 кг, жим – 110 кг, Назар Дячук – у ваговій категорії 93 кг теж четверте місце, жим – 240 кг.

«Результатами задоволені, адже мали сильних суперників, проте таки вдалося привезти медалі з чемпіонату світу до нашої Івано-Франкіської області. Змагання відбулися на високому організаційному рівні, там створені ідеальні умови для спортсменів та глядачів. На жаль, в нашому ФСК «Локомотив» змагання міжнародного рівня проводилися вже більше десяти років тому, а хочеться, щоб і в такому місті як Коломия був великий, сучасний спортивний комплекс, у якому тренери «кували» б чемпіонів», – зазначив Василь Оробець.

Призерка чемпіонату Віра Бобошко займається пауерліфтингом близько семи років, каже, що поступово досягає своєї мети, наразі – це стати майстром міжнародної категорії.

«До цього чемпіонату світу готувалися ретельно. Моїми суперницями були спортсменки з Польщі, Японії, Нідерландів, Казахстану та Росії. Саме з росіянкою у нас була найзапекліша боротьба, і все-таки я посіла третє місце, а вона – четверте. До свого особистого заліку я додала 12,5 кг – це хороший результат, як на мене», – зазначила Віра Бобошко.

Пауерліфтерка, коломиянка Юлія Оробець у цьому спорті лише два роки, та за цей час вже показувала відмінні результати.

«Я дуже задоволена своїм виступом, шкода, що не вистачило до першого місця 2,5 кг. Проте свою основну суперницю з Нідерландів я перемогла – і таким чином стала бронзовою призеркою», – зазначила Юлія Оробець.

Наші титуловані спортсмени показали хороші результати, і кожен з них наразі готується до наступних змагань, зокрема Юлія Оробець та Віра Бобошко – до чемпіонату світу з пауерліфтингу (силове триборство) в Польщі 27 серпня – 3 вересня, а заслужений майстер спорту України Інна Оробець готується до чемпіонату світу серед дорослих, який відбудеться 28 жовтня – 4 листопада 2012 року в Пуерто Ріко.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА
Джерело: Коломийські Вісти