друкувати


"Тирлич" відсвяткував завершення баскетбольного сезону 2011-2012р.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-14 01:00:00

Вихідними у Коломиї відбулося святкування щодо завершення баскетбольного сезону 2011-2012 року. Цьогоріч Коломийський баскетбольний клуб «Тирлич» виборов першість в чемпіонаті області з баскетболу, зайняв друге місце в чемпіонаті першої ліги Західного регіону, а також вперше в історії Коломийського баскетболу виборов бронзові медалі.

Такі результати – це наслідок наполегливих тренувань, тяжкої праці та постійного самовдосконалення.

На святкування завітали представник федерації баскетболу Івано-Франківської області Ріяфет Гасімов, голова федерації баскетболу міста Івано-Франківськ Ірина Долішня та Андрій Дроздов генеральний директор БК «Говерла», міський голова Ігор Слюзар, депутати міської ради та обласної, а також друзі БК «Тирлич».

Як і годиться розпочали урочистості з благословення владики Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколи Сімкайла. Владика наголосив, що для Коломиї це дуже похвально.

«Коломия хоч мала по кількості, але велика духом і спортивними досягненнями. Дякувати Богові, що баскетбол в нашому писанковому місті набирає відповідного статусу і своїми результатами славить Коломию по всій Україні. Баскебольний клуб «Тирлич» показав високі результати, вони молодці. Ми будемо вболівати за цих хлопців та зичимо лише підкорення нових спортивних олімпів».

Під час урочистостей міський голова Ігор Слюзар вручив подяки баскетболістам та керівництву команди і наголосив, що дуже приємно, що команда навіть без допомоги влади прославляє місто на цілу Україну. Окремо висловив подяку президентові клубу БК «Тирлич» Роману Бортейчука, зауваживши, що «без Романа Бортейчука баскетбольної команди не було б, адже спорт на разі в нашій країні виживає лише за рахунок меценатів, людей, які люблять спорт і його фінансують». Також міський голова пообіцяв допомагати БК «Тирлич» і запропонував голові федерації баскетболу Мирославу Ласійчуку долучитись до проектування спортивного залу для гімназії і зробити гарний спортивний зал, який відповідав би усім стандартам баскетбольного.

Андрій Дроздов вітаючи переможців зауважив, що «10 років тому БК «Говерла» так само святкував завершення сезону з бронзовими медалями чемпіонату, сьогодні це успішна команда супер ліги. Все залежить від бажання і жаги до перемоги, те що ви досягли таких результатів – це лише початок, попереду тяжка праця, як для президента клуба так і для гравців, хочу побажати, щоб ви не зупинялись на досягнутому».

Гравці БК «Тирлич» отримали подяки та кубки за вдало проведений сезон. А президент клубу отримав навіть диплом від голови державної служби молоді та спорту України Равіля Сафіуліна.

Президент баскетбольного клубу «Тирлич» подякував команді за змагальний дух і прагнення до високого результату, та за те, що їм це вдалося досягнути цьогорічних високих результатів. «Вірю що це не найвищі досягнення нашої команди. Ми будемо і далі наполегливо працювати і намагатися досягнути вищих вершини. Спорт на жаль найбільше тримається на ентузіазмі, але я дякую всім хто долучився до створення клубу баскетбольного «Тирлич» та підтримує його тепер. Без надійних друзів без Вашої допомоги не вдалося б зробити того що маємо сьогодні. Бажаю всім нам нових успіхів та гучних перемог», – зазначив у вітальному слові Р.Бортейчук.

Автор: Оксана Островська, шеф-редактор тижневика "Коломийські ВІСТИ"