друкувати


Ще один рекордсмен-важкоатлет з'явився на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-12 04:15:57

Жонглер важкоатлет, та ще й з закритими очима з'явився на Прикарпатті. Богдан Гальчак з містечка Надвірна встановив два рекорди України жонглюючи гирями із заплющеними очима. 32- річний силач у звичному житті — електрогазозварювальник. Ще чотири роки тому він захопився силовим жонглюванням. Відтоді і з'явився задум - спробувати свої сили всліпу покладаючись лише на інтуїцію.

Встановлюючи рекорд України Богдан 33 рази перевернув у повітрі і вхопив рукою 24 кілограмову кулю. Потім завдання ускладнив. Вже двома гирями по 16 кілограм також жонглював, але в різні боки. У підсумку — 39 разів за майже 2 хвилини. Досі на такі звитяги в Україні не наважувався ніхто. В очевидців від побаченого навіть перехопило дух.

До речі у книзі рекордів України довго вагалися — чи брати до уваги заявку жонглера-силовика. Адже його подвиг є надзвичайно небезпечним для життя самого спортсмена.

На досягнутому Богдан Гальчак зупинятися наміру не має. Адже на тренуваннях у нього виходило перевертати в повітрі 24 кілограмову гирю близько 60-ти разів. А це вдвічі більше, аніж зафіксований щойно рекорд.

Джерело: Радіо «Західний полюс»