друкувати


Медики проводитимуть профогляди просто неба

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-09 12:07:09

Бережіть своє здоров’я. Напередодні професійного свята медики Центральної міської клінічної лікарні розгорнули просто неба профілактичні огляди. Виміряти тиск, чи проконсультуватися із фахівцями — все в одному місці. Відтак до наметів спеціалістів чималі черги. Люди зізнаються: на стаціонарні огляди у поліклініках, які варто робити двічі на рік, часто не вистачає ні грошей, ні часу.

Під вуличним шатром медики вимірюють основні показники здоров'я: вагу, ріст та артеріальний тиск. Терапевти виписують пацієнтам рецепти. Поруч з наметами — пересувний флюрограф та тестування на ВІЛ/СНІД.

А ще своєрідний майстер-клас від спеціалістів «швидкої» — як правильно надавати невідкладну допомогу в екстреній ситуації. У такий спосіб медики стають не лише ближчими до людей, але й вкотре акцентують увагу на необхідності ранньої діагностики.

Чи приживеться така практика в інших містах — покаже час. Поміж тим в Івано-Франківську профілактичні огляди просто неба обіцяють проводити упродовж наступних півроку. У різних мікрорайонах міста, щонайменше двічі на місяць.

Джерело: Радіо «Західний полюс»