друкувати


Рада проголосувала за нові правила працевлаштування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-09 11:54:06

Верховна Рада підтримала ініціативу Кабміну і проголосувала законопроект, яким вносяться зміни на ринку праці як для громадян, так і для роботодавців.

Так, тепер студентам будуть оформляти трудову книжку навіть під час стажування. Якщо зі студентом укладено трудовий договір, роботодавець зобов'язаний заплатити як мінімум мінімальну зарплату, але не зобов'язаний платити внесок на соціальне страхування, пише "Сегодня".

Також роботодавці, які протягом року створили нові робочі місця і платили кожному працівникові не менше трьох мінімальних зарплат, можуть платити за кожну таку людину тільки 50% єдиного страхового внеску в наступному році

Підприємства, у яких більше 20 штатних працівників, повинні взяти на роботу до 5% людей, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці (випускники без досвіду, мати або батько, які поодинці виховують дітей, люди, яким менше 10 років до пенсії за віком і деякі інші категорії).

Роботодавцю, який візьме зазначених людей на нове робоче місце на 2 роки за направленням центру зайнятості, кожен місяць компенсують витрати в розмірі єдиного страхового внеску. Якщо підприємство не виконає квоту по прийому на роботу таких осіб, його оштрафують на дві мінімальні зарплати за кожного зазначеного працівника.

Молодим українцям, які уклали контракт на роботу в сільській місцевості протягом трьох років, виплатять адресну допомогу в розмірі 5 мінімальних зарплат.

Джерело: ТСН