друкувати


Лісівники Верховинщини збудували капличку найвище в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-08 12:40:35

День Святої Трійці – одне з основних християнських свят, адже, згідно Святого Письма, після сходження Святого Духа на апостолів починається історія створення святої, вселенської апостольської Церкви, від походять усі сучасні християнські громади.

Саме це свято обрали лісівники ДП «Гринявське лісове господарство» для освячення каплички на горі Піп Іван Чорногірський. Кошти на зведення духовної святині на одній з найвищих вершин українських Карпат зібрали колективними зусиллями працівників та керівника держлісгоспу, допомагали й небайдужі місцеві підприємці.

Гора Піп Іван у Чорногірському хребті є надзвичайно популярною серед туристів, на ній розташована найвище в Україні будівля, в якій жили і працювали люди у 1938-1941 рр. – стара астрономо-метеорологічна обсерваторія. Руїни цієї монументальної кам’яної споруди щороку приваблюють тисячі туристів не лише з нашої держави, а й із закордону. Проте, про цю місцину ходить чимало містичних чуток і переказів. Місцеві жителі розповідають, що тут є надприродні сили, які здатні збити зі шляху мандрівника з поганими помислами і відкрити неймовірної краси краєвиди добрим людям.

Ні вершині справді здається, що стаєш ближче до Бога. Каплиця тут – символ чистоти та духовності. Засновники переконані, що вона захистить і наділить Божою опікою усіх подорожуючих, які опиняться у цій місцині.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківського ОУЛМГ