друкувати


Максиміліан фон Габсбург подякував Михайлу Вишиванюку за гостинність

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-01 03:40:24

Сьогодні голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк запросив до свого робочого кабінету титулованого гостя з Австрії - представника династії Габсбургів - Максиміліана фон Габсбурга, який перебуває в Івано-Франківську - о 13.00 візьме участь у церемонії відкриття приватної клініки по вулиці Галицькій, 167 - Медичного центру «Альтмед».

«У галичан якнайкращі спогади про Австро-Угорщину, коли правила династія Габсбургів, - запевнив Михайло Вишиванюк свого співрозмовника Максиміліана фон Габсбурга, пригадуючи з дитинства розповіді свої бабусі, 1888 р.н., яка, мовляв, мала можливість порівняти часи правління декількох імперій - Австро-Угорської, Польщі, совітів, німців і знову совітів, і «завжди казала, що за Австрії жилось найліпше».

Голова ОДА навів приклад тогочасної австро-угорської демократії на західних землях України: «Коли будувався університет у Відні - точно такий за архітектурою збудували у Львові, як і гімназії - у Відні і Коломиї». А ще, за словами Михайла Вишиванюка, за рішенням тогочасного Австро-Угорського парламенту у Віденському університеті мали можливість навчатися 100 дітей українців. «Зрештою, це рішення ніхто не відміняв», - каже голова ОДА.

Своєю чергою Максимілан фон Габсбург подякував Михайлу Вишиванюку за гостинність, за добрі слова про його родину, сказав, що вперше в Івано-Франківську, а тому його переповнюють «великі емоційні почуття». За його словами, два останні роки велась важлива робота, щоб в Івано-Франківську запрацював сучасний медичний центр зі світового рівня апаратурою та обладнанням, «щоб на ранніх стадіях виявляти захворювання і таким чином рятувати людей».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА