друкувати


Вчора в учнів, які писали ЗНО, знайшли сім мобільників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-29 04:15:06

Учора відбувалася перша сесія ЗНО з української мови та літератури. Як уже писав «Репортер», під час неї вперше на Прикарпатті працювали мобільні групи з металошукачами, які перевіряла чи є учнів при собі мобільні телефони. Результат: знайшли сім телефонів – у центрі тестування на базі школи-інтернат, що на вулиці Чорновола.

«Це була єдина точка, де діти не підписували розписки про недопустимість певний дій, їх просто повідомили усно, — розказує директор ІФ РЦОЯО Богдан Томенчук. — Хоча такі розписки не є обов’язковими, ми їх запровадили, аби вкотре застерегти дітей».

Крім того перед початком тестування усім учням приходили смс, про моніторинг інтернету та мобільників, а також про те, що такі групи з металошукачами будуть працювати.

Подальшу долю цих семи учнів буде вирішувати комісія ІФ РЦОЯО. Але швидше за все - їхні роботи будуть анульовані. Нагадаємо, що тест з мови та літератури є обов’язковим для вступу до ВНЗ.

Під час сьогоднішнього тестування, 2 сесії з мови та літератури, ці групи також працюють. Як повідомив Богдан Томенчук, працюватимуть і на інших тестах. «Я противник таких методів, — наголошує він. — Але під загрозу поставлена громадська думка про чистоту процесів на Прикарпатті. Вся Україна почала користуватися металошукачами з першого тестування. Я відкрито заявив, що проти цього. І завдяки нашим моніторингам ми тримали процес у руках. Але в Інтернеті почали з’являтися повідомлення, де учні хвалилися, що списували. Ми виходили на них, потім вони плакали і казали, що просто хотіли похвалитися. Тому ми вирішили, аби зберегти добре ім’я ЗНО, треба працювати так, як це робимо зараз".

До речі, по всі Україні під час вчорашнього тестування було знайдено 80 мобільних телефонів.

Джерело: Газета «Репортер»