друкувати


Івано-Франківськ з гастролями відвідав Войцех Мрозек

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-29 02:00:45

Чарівні звуки кларнету. У Івано-Франківську виступив відомий музикант Войцех Мрозек. У складі польського оркестру «Леополіс» він вже гастролював на Прикарпатті раніше. Та цього разу кларнетист завітав із власною сольною програмою. Її виконав з місцевою гордістю — академічним камерним оркестром «Гармонія Нобіле». З учасниками цього колективу знайомий давно, адже франківці брали участь у численних польських фестивалях.

Програма концерту — насичена і різноманітна. У ній — і квінтет Моцарта, виконаний квартетом місцевих концертмейстерів, і квінтет Веббера, у якому під керівництвом маестро Мрозека вони акомпанують молодому солісту — учневі відомого кларнетиста Кшиштофу Гжибовскі. Сам пан Войцех виступив на концерті в багатьох іпостасях.

Танці народів світу — це особлива сторінка концертної програми Войцеха Мрозека. Свого часу вона була необхідністю. Адже кларнет, на відміну від скрипки, чи навіть гобоя, у класичній музиці не надто популярний. Тож і творів в репертуарі кларнетистів зазвичай обмаль. Концертні програми, відповідно, не змінювалися тривалий час. Та завдяки цьому музиканту і введеним у програму виконання танцям все змінилося.

Співпраця Гармонії Нобіле та Вройцеха Мрозека продовжуватиметься й надалі — запевнили музиканти. Івано-Франківський оркестр вже отримав відповідні пропозиції від польського музиканта та його агенції.

Джерело: Радіо «Західний полюс»