друкувати


На Прикарпатті побувала делегація посольства Республіки Хорватія

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-28 03:00:34

Минулої суботи на Прикарпатті побувала делегація посольства Республіки Хорватія, яку очолював Надзвичайний і Повноважний Посол Желько Кірінчич.

Як було наголошено під час зустрічі з головою обласної державної адміністрації Михайлом Вишиванюком, основна мета візиту - ознайомлення з економічним, інвестиційним і туристичним потенціалом Івано-Франківської області, започаткування дружніх, взаємовигідних відносин.

Представники Хорватії побували в Коломиї, де зустрілися з керівництвом району і області, відвідали музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського та "Писанка".

Довідково: Хорватія є членом ООН,ОБСЄ, Ради Європи, брала участь у програмі НАТО «Партнери заради миру», з 1 квітня 2009 року-член НАТО.

У 2005 році Хорватія подала заявку на вступ до ЄС, яку після тривалого залагодження необхідних питань і моніторингу задовольнили у червні 2011 року. Відтак до 1 липня 2013 року країна має стати 28-им членом ЄС. Хорватія - одна з найрозвиненіших країн колишньої Югославії. Основні економічні галузі в Республіці Хорватія -сільське господарство, виробництво харчових продуктів, тканини, деревини, обробка металів, хімічна промисловість, нафтова, суднобудування і туризм.
Желько Кірінчич - Надзвичайний і Повноважний Посол Хорватії в Україні з грудня 2006 року.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА