друкувати


Буковинські соловейки на коломийській сцені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-28 01:40:50

24 травня до зали Народного дому запросили коломийців на свято пісні – творчий вечір Святослава Края під назвою «Родина українська». Майже дві години глядачів розважали заслужений артист України Василь Данилюк, солісти Чернівецької філармонії Василь Пенюк і Леся Куцька та учасники естрадно-вокальної студії «Водограй».

- Я безмежно радий, що Коломийщина, де я розпочинав свої перші творчі кроки, гостинно відгукнулася на пропозицію організувати концерт, - розповів Святослав Край. - Останній раз я виступав на коломийській сцені у 2004 році, тому надіюся, що сьогоднішній вечір пройде успішно.

Концерт буковинських соловейків відбувся за підтримки голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича. Заповнений зал Народного дому засвідчив велику любов коломийців до чернівецьких музикантів, тому кожний сольний номер гостей глядачі зустрічали бурхливими оплесками.

Найбільше перед виходом на сцену хвилювалися молодші учасники концерту – вихованці естрадно-вокальної студії «Водограй». Юні виконавці є лауреатами різноманітних конкурсів та фестивалів, зокрема «Гуцульський первоцвіт», «Карпатські зорі», «Пісенне джерело», «Южный Экспресс». Керівником та натхненником колективу залишається від моменту створення студії у 2007 році у Чернівецькій області – Святослав Край. Музикант стверджує, що тільки праця дасть плідні результати, тому чимало часу діти виділяють для проведення репетицій. Варто зауважити, що клопітна праця не минула марно – юні виконавці «почастували» присутніх порцією добротного виконання українських пісень.

Того вечора пан Святослав виконував давно знайомі хіти, та не міг він оминути увагою свою дебютну роботу «Я повертаюсь в Чернівці», яка присвячена рідному місту. Більшість пісень, які прозвучали під час концерту, написані давніми друзями «Водограю» на вічні теми – кохання, любов до Батьківщини та оспівування рідної природи. За словами музичного гостя пана Края, такі теми для пісень не залишать байдужим жодного слухача.

Концерт пройшов успішно, задавши піднесений настрій коломийцям на весь вечір. Чернівецькі музиканти пообіцяли невдовзі знову відвідати писанкове місто з доповненою концертною програмою.

Автор: Вікторія МАРТИНЮК
Джерело: Коломийські Вісти