друкувати


До уваги підприємств, що бажають перейти на консолідовану сплату податку на прибуток

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-28 02:40:14

Суб'єкти господарювання-юридичні особи, що з наступного року бажають перейти на консолідовану сплату податку на прибуток, повинні до 1 липня подати заяву.

Для такого переходу платнику податку на прибуток, що має відокремлені підрозділи, розташовані на території іншої територіальної громади, ніж головне підприємство, слід до 1 липня повідомити про свій вибір податкові органи головного підприємства та його філій (відокремлених підрозділів платника). Для цього потрібно подати Повідомлення платника податку про прийняття рішення щодо сплати консолідованого податку на прибуток підприємства, форму якого затверджено наказом ДПАУ від 24.01.2011 р. №36. Рішення про сплату консолідованого податку поширюється також на відокремлені підрозділи, створені протягом будь-якого часу після такого повідомлення.

Платники, які на 1 січня звітного року не мали відокремлених підрозділів, але створили їх у будь-який час протягом такого звітного року, можна перейти на консолідовану сплату ще в такому році. Для цього треба повідомити податкові органи впродовж 20 днів з моменту прийняття рішення про консолідацію (п.152.4 Податкового кодексу).

Обравши консолідовану сплату, цей порядок сплати застосовують до зміни рішення. Тобто підтверджувати свій вибір консолідації кожного року не потрібно. Змінювати порядок сплати податку протягом звітного року заборонено.

Джерело: Сектор масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ