друкувати


Повітряний кордон держави надійно захищений прикарпатцями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-25 03:00:47

Сьогодні особовий склад 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації заступив на бойове чергування в системі протиповітряної оборони України.

- Ми всі наполегливо готувались до цього дня, - наголосив під час проведення ритуалу заступлення на бойове чергування заступник командувача повітряного командування «Захід» з авіації – начальник авіації полковник Олександр Кухаренко. – Була проведена велика робота як з особистої підготовки льотного та технічного складу, так і техніки. Сподіваюсь, що за підсумками чергування бригада отримає лише оцінку «відмінно».

Завдання для військових авіаторів ускладнюється ще й тим, що під час цього чергування буде проводитись чемпіонат з футболу «Євро-2012». Тому на їхні плечі лягає відповідальна місія з недопущення будь-яких провокацій чи повітряних терактів. І в великій мірі від професіоналізму та злагодженої роботи всіх структур бригади буде залежите не тільки безпека громадян України та гостей нашої держави, але й в цілому імідж України в очах світової спільноти.

Під час проведення самого чемпіонату в повітрі буде постійно знаходитись кілька літаків, які здійснюватимуть патрулювання повітряної території навколо міст, що приймають Євро-2012. Будь-яке повітряне судно, що не має дозволу на проліт в цей час, буде примушено до посадки на безпечний аеродром, а при невиконанні вимог військових льотчиків може бути прийнято рішення і про знищення стороннього літального апарату.

Лише за цей рік особовий склад бригади провів близько двох десятків льотних змін. Загальний наліт на частину склав близько ста годин. В середньому кожен льотчик провів у повітрі вісім годин. Це дозволило значно удосконалити навички екіпажів у різних видах льотної підготовки, підготувати пілотів-інструкторів та підвищити класність авіаторів. Крім цього, винищувачі відпрацювали всі елементи з перехоплення та примушення до посадки швидкісних літаків та літальних апаратів з малою швидкістю руху.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України