друкувати


Президент України призначив стипендії 9 молодим майстрам народного мистецтва Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-24 12:40:43

Президент України Віктор Янукович своїм травневим Указом №338 призначив стипендії 9 молодим майстрам народного мистецтва Прикарпаття на поточний рік.

Серед президентських стипендіатів митці з Косівщини: майстриня художньої обробки дерева з Кут Галина Бенько; косів’яни - майстриня художньої вишивки та моделювання одягу Людмила Близнюк, майстер художньої обробки дерева Володимир Яким’юк, майстер художнього литва та обробки металу Орест Ониськів, майстер художньої обробки дерева та інкрустації з с.Річка Микола Грепіняк; майстриня художнього ткацтва з с.Рожнів Вікторія Зізік; майстриня художньої вишивки з с.Космач-Рушір Ольга Пожоджук; майстер художньої обробки дерева з с.Яворів Михайло Прокоп’юк та майстриня писанкарства з села Чорний Потік Надвірнянського району Оксана Василишин.

Розмір виплат — від 600 до 1000 грн. з розрахунку для учнів та студентів, або ж один прожитковий мінімум для тих, хто не навчається.

Довідково: Президентський указ №338 "Про призначення стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2012 рік" датований 19 квітня.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА