друкувати


"Зустріч культур "Щецін - 2012"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-22 12:40:51

На запрошення Союзу українців в Польщі, Відділу українців в Щецині майстри народного мистецтва Прикарпаття візьмуть участь у відзначенні Днів культури України в Польщі, що проходитимуть у столиці Західно-Поморського воєводства 29 травня - 7 червня. 28 травня у Щеціні - четвертий фестиваль «Зустріч культур «Щецін - 2012».

Мистецьке Прикарпаття покажуть на польській сцені родинний ансамбль Вівчаренків з Угринова Тисменицького району, ансамбль "Намисто» з Калуша та майстри народного мистецтва, які репрезентують Навчально - методичний центр культури і туризму Прикарпаття.

Під час Днів української культури відбудуться також концерти українських рок-колективів – гуртів «Мандри» та «Фліт», групи «The Ukrainians» з Великобританії, танцювальних колективів «Метелиця» та «Лемко Тауер». Цікавою буде історично-наукова конференція «Українці в Польщі після Другої світової війни», яка пройде в Осередку української культури.

Як зазначають працівники управління культури облдержадміністрації, Дні української культури у Щецині традиційно користуються великою популярністю у мешканців та гостей Західно-Поморського воєводства, на них присутні представники влади міста, воєводства, місцевих органів самоврядування, дипломатичного корпусу, українська громада, студентська та шкільна молодь та преса.

Довідково: Організатори Днів культури України в Польщі - Щецинське відділення Об’єднання українців Польщі у співпраці з Культурно-інформаційним центром Посольства. Названі прикарпатські колективи поїдуть в Польщу для участі у Днях української культури з ініціативи народного депутата України Ігоря Зварича та за підтримки ОДА.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА