друкувати


Переносячи цигарки до сусідньої Румунії - зустріли прикордонників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-22 11:15:33

Трьох чоловіків, що намагалися незаконним шляхом переправити 6000 пачок цигарок через українсько-румунський кордон, затримали Буковинські прикордонники.

21 травня близько ранку прикордонним нарядом відділу «Фальків» на відстані 50 метрів від лінії державного кордону було помічено трьох невідомих, осіб за спиною у яких немов туристичні рюкзаки виглядали чорні пакунки, що були обгорнуті непрозорою плівкою. Спостерігаючи за чоловіками та дочекавшись підмоги, «псевдо туристів» було затримано. Ними виявилися жителі Сторожинецького району (Чернівецької області), віком від 23 до 30 років, які намагалися переправити 12 ящиків цигарок марки «Дойна» до сусідньої Румунії. Після складання відповідних документів, цигарки було вилучено та передано співробітникам митної варти, сума оцінки яких попередньо становить близько 30 тисяч гривень.

Стосовно затриманих, то їх було доставлено до відділу прикордонної служби «Фальків» для проведення перевірочних заходів та складання адміністративно-процесуальних документів за ознаками правопорушень, передбачених ч.2 ст.204-1 КУпАП. - «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст.202 КУпАП. - «Порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску через державний кордон України». Подальшу долю чоловіків вирішуватиме суд.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону