друкувати


Енергетики розробили та запустили у виробництво нову удосконалену пломбу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-18 02:26:46

Фахівці Цеху з виготовлення пломб дочірнього підприємства «Прикарпаттяенергосервіс» розробили та запустили у виробництво нову удосконалену пломбу.

Робота над новинкою тривала більше року. В березні її було презентовано представникам енергокомпаній, а у травні запущено в серійне виробництво.

Головна перевага цієї удосконаленої конструкції, у порівнянні з попередніми зразками, у тому, що вона виключає можливість втручання сторонніх осіб в цілісність пломби без видимого візуального пошкодження – матеріал з яких зроблено пломбу крихкі та прозорі. Що унеможливлює зловживання з боку персоналу відповідального за встановлення пломб.

Кожна пломба складається з трьох компонентів, на кожен з яких наносяться серія та номер, індивідуальні для кожної пломби, а також абревіатура організації-замовника.

На сьогодні подано документи на одержання деклараційного патенту на винахід та отримано позитивні висновки Львівського НДІ судових експертиз з дослідження захисних властивостей пломби.

Перші пломби нового зразка уже почали встановлювати у філіях ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Укладені домовленості про співпрацю з іншими енергокомпаніями.

«Перед нами стояло завдання зробити неможливим зловживання працівників і зробити якісний продукт, - зазначив директор ДП «Прикарпаттяенергосервіс» Всеволод Присяжнюк. - спільно з моїм колегою Анатолієм Максименком, ми розробляли креслення та визначали параметри майбутнього виробу. Найбільш затяжним та складним був процес виготовлення прес-форм необхідних для виробництва пломб, в процесі розробки ми неодноразово вносили зміни та удосконалювали конструкцію. На даний час можу сказати, що ми досягли оптимального результату».

Джерело: ПАТ "Прикарпаттяобленерго"