друкувати


У Коломиї вже знають переможця "Євро-2012"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-15 03:15:02

Головне футбольне дійство Європи відбудеться менш ніж через місяць, а у Коломиї вже знають володаря найпочеснішого трофею Євро місцевого масштабу. З ініціативи Молодіжного благодійного фонду «Заради добра» та за підтримки депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Гдичинського 16 місцевих збірних після жеребкування розпочали змагання під знаменами країн учасниць Євро-2012.

Протягом двох днів тривали ігри турніру. В фінальному протистоянні на полі зійшлися збірні команди «Чехії» і «Португалії».

В результаті перемогла «збірна» Португалії, але організатори переконують, що головне не перемога, а позитивні емоції та гарний футбол.

«Основною метою міні-турніру, звичайно, став підігрів уваги людей до проведення чемпіонату Європи. Хоча й він, напевне, не потрібний, адже всі й так з нетерпінням чекають цього футбольного дійства», – каже директор МБФ «Заради добра» Андрій Волощук.

До проведення турніру долучилася і Коломийська міська рада. «Ми вирішили напередодні чемпіонату Європи популяризувати символічний для цього заходу вид спорту. Дуже приємно, що відгукнулася така велика кількість команд. Важливим є те, що подібні дійства активно підтримує керівництво міста та депутати обласної ради, зокрема Богдан Гдичинський, адже важливо розуміти, що спорт – це складова здорового життя», – розповів начальник відділу молоді та спорту Коломийської міської ради Володимир Колесник.

Відкриття турніру «Євро по-коломийськи» розпочалося з феєричних танцювальних постановок, а далі – дводенна боротьба за головний приз турніру 3 тисячі гривень. Також двоє кращих гравців команди-переможниці отримали у подарунок квитки на один з матчів Євро-2012.

Роман Гаврилюк, гравець команди-переможниці, поділився враженнями після турніру: «Ми задоволені участю в турнірі. А перемогу здобули, завдяки тому, що в нас порівняно з іншими був згуртованіший та, можливо, професійніший склад команди. Було б чудово, якби такі заходи в Коломиї проводилися частіше. Напружена гра, неповторні емоції, неочікувана перемога завжди заманюють до гри у футбол. Сам граю і всіх запрошую частіше виходити поганяти м’яча».

На справжньому Єврочемпіонаті коломийські вболівальники очікують лише на перемогу України, а щоб підтримувати своїх не лише перед екранами телевізорів, до головної футбольної події 2012 року у Коломиї планують відкрити неофіційну фан-зону.

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА