друкувати


Відео-арт "Місто-2012"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-14 02:00:02

«Місто-2012». Так називається програма відеоарту, присвячена 350-літтю Івано-Франківська, а також 115-й річниці першого кіносеансу у Станиславові. На фестиваль надійшли 60 мистецьких відеозамальовок з усієї країни та з-за кордону. Журі обрало та відзначило дипломами 7 кращих.

Автори робіт — це здебільшого молодь, починаючи від 12-тилітнього віку. Адже дійство започаткували з метою розвитку потенціалу саме молодих митців.

Хронометраж презентованого відео-арту — не більше 5-ти хвилин. Роботи із більшою тривалістю демонструють вже поза конкурсною програмою. Сюди ж входять і особисті доробки Ярослава Яновського та Юліана Яковини — режисерів-засновників урбаністичного відеофесту, які увійшли до складу журі.

Рефлексія на місто, його культуру, архітектуру, а також психоделічні соціальні сюжети — це основне наповнення фестивального відео. Перша частина демонстрації програми відбулася 8 травня. Друга, фінальна, із наступним врученням дипломів — пройде 10-го. Спеціальний перегляд позаконкурсної програми також ще попереду.

Джерело: Радіо «Західний полюс»