друкувати


Антимонопольний комітет "пройшовся" по Прикарпаттю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-11 01:00:50

10 травня, Антимонопольний комітет України оприлюднив перелік компаній, які зловживали монопольним становищем на Прикарпатті.

- Івано-Франківське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ТОВ «Коломиянафтозбут» і ТОВ «Компанія «Західнафтосервіс» загалом на 20 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів. Як встановило Відділення, товариства узгодили свої дії під час проведення державним підприємством «Коломийське лісове господарство» торгів із закупівлі нафтопродуктів. Відповідачі визнали порушення та сплатили штраф до державного бюджету.

- Івано-Франківське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Міжнародний аеропорт «Івано-Франківськ» ТОВ «Скорзонера» на 20 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, аеропорт застосовував економічно необґрунтовану вартість послуг з аеропортового обслуговування міжнародного сполучення. Відповідач визнав порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

- Івано-Франківське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ТОВ «ЖЕО Захід Стиль» на 5 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, товариство застосовувало тарифи на послугу з обслуговування житлового фонду з порушенням відповідного порядку формування тарифів. Відділення зобов’язало відповідача привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства.

- Івано-Франківське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ПП «Прикарпаття і К» на 3,9 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як показало розслідування, підприємство укладало договори про надання послуг з утримання споруд, будинків та прибудинкових територій, положення яких не відповідали типовому договору. Крім того, встановило тарифи на обслуговування житлового фонду з порушенням порядку, визначеного нормативно-правовими актами. Відповідач визнав порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

- Івано-Франківське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ТОВ «Пакко-Холдинг» (м. Луцьк) на 10 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, товариство поширювало в рекламному буклеті неправдиву інформацію щодо акційної ціни на лимони у власній торговельній мережі. Відповідач припинив порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

- Івано-Франківське обласне територіальне відділення Комітету зобов’язало Снятинську міську раду припинити антиконкурентні дії. Як встановило Відділення, рада затвердила рішення, яким надала право КП «Водоканал» нараховувати завищену плату за використану понад ліміт воду. Відділення зобов’язало відповідача припинити порушення та привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства.

Джерело: Газета «Репортер»