друкувати


Журналістам Прикарпаття показали досягнення Калуського району

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-10 03:40:03

Групі центральних і місцевих засобів масової інформації презентували Калуський район у рамках презентаційного проекту районів Прикарпаття, запропонованого головою Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком.

Голови райдержадміністрації та районної ради Василь Петрів і Василь Дзундза, розповіли про соціально-економічну ситуацію в районі, хід виконання поставлених задач щодо розвитку підприємництва та ходу земельної реформи.

Представники засобів масової інформації в першу чергу були ознайомлені із візитівкою Калуша — оновленою Калуською центральною районною лікарнею. Медики продемонстрували  укомплектовані сучасною діагностичною технікою відділення та констатували збільшення ефективності лікування хворих у Калуській ЦРЛ. Після завершення демонстрації відділень міський голова Ігор Насалик та голови районної ради і районної адміністрації провели спільну прес-конференцію, де озвучили подальші плани у реконструкції та розвитку медицини Калущини.

Журналісти області також ознайомилися з роботою місцевих підприємців, зокрема відвідали готельно-ресторанний комплекс «Князь Святослав» та ТзОВ «Мікеров-Вільнер» із виготовлення метало-пластикових вікон та дверей.

Розвиток освіти і культури районні чиновники продемонстрували на прикладі Підмихайлівської музичної школи та Народного дому, де журналістів розважали концертною програмою за участі місцевих мистецьких колективів.

Оцінюючи духовну спадщину Калущини, делегація відвідала історико-меморіальний музей Степана Бандери у селі Старий Угринів.

У Добрівлянах та Новиці високої оцінки заслужили сучасні комфортабельні навчально-виховні комплекси, до будівництва яких власноруч доклалися громади сіл.

Гордістю районної влади є  ТзОВ «Даноша», яка працює за новітніми технологіями у галузі свинарництва та рослинництва. На Калущині компанія працює у Копанкпх, Вилках та Луці, а також -у Тустані Галицького раойону. «Даноша» була однією з перших компаній в Україні, які займалися вирощуванням свиней з високим показником росту, чудовою конверсією корму та високим відсотком живонароджених поросят на базі генетичного матеріалу з Данії.

За словами директора Крістіана Якобсена, «Даноша» прагне стати провідним сільськогосподарським підприємством України, брати участь у розвитку та вдосконаленні сільськогосподраської та екологічної політики країни, долучатися до розвитку місцевих громад, економіки та інфраструктури. Сучасні потужності вирощування свиней - 80 тисяч голів - у перспективі розширюватимуться, споруджуються комбікормовий, біогазовий заводи, нова ферма у Вилках. У планах “Даноші” - збільшення потужностей до 350 тисяч свиней та запуск лінії із переробки м’яса.

Завершальним етапом презентації Калущини стала прес-конференція, на якій голови райдержадміністрації та районної ради Василь Петрів і Василь Дзундза, представники ТзОВ «Даноша» та приватні підприємці розповіли про досягнення і подальші перспективи розвитку.

Джерело: Газета ВІКНА