друкувати


На Прикарпатті буде представництво Польсько-української господарської палати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-10 12:40:49

7-8 травня на Прикарпатті перебувала делегація Польсько-української господарської палати у складі Яцека Пєхоти, Президента палати, і Тадеуша Пілата, Віце-президента.

З поважними гостями із сусідньої Польщі зустрівся та обговорив перспективи «поглиблення співпраці» голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк.

Польська делегація відвідала Івано-Франківську Торгово-промислову палату, Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Результатом стало підписання п'ятисторонньої Угоди про наміри співпраці. Також обидві палати - Польсько-українська господарська палата та Івано-Франківська торгово-промислова палата - домовились спільно діяти з метою відкриття на Прикарпатті представництва Польсько-української господарської палати.

Важливість цього візиту можна оцінити обсягом товарообороту України з Польщею, який в минулому році становив майже 7 млрд дол США, що, приміром, удвічі більше від товарообороту України з Угорщиною.

Візит відбувся за результатами відвідування представниками Івано-Франківської області конференції "Українсько-польський кордон: шанс чи бар’єр соціально-економічного розвитку", яка проходила у польському місті Красічин в березні поточного року.

Довідково: Президент Польсько-української господарської палати Яцек Пєхота - екс-міністр економіки Польщі.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА