друкувати


"Карпатська мережа кулінарної спадщини" стартував на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-07 04:40:56

Туристична Асоціація Івано-Франківщини, яку очолює Оксана Федорович, розпочала реалізацію двохрічного «смачного проекту» - «Карпатська мережа кулінарної спадщини» за співфінансування Європейського Союзу.

«Метою цього проекту є збереження та популяризація традиційних карпатських продуктів харчування та самобутніх кухарських традицій. Наша Асоціація створюватиме гастроном-тури, а підприємствам, які долучаться до проекту, надаватиме матеріальну підтримку для покращення їхнього бренду та якості послуг», - запевняє Оксана Федорович.

За її словами, Туристична Асоціація Івано-Франківщини сподівається, що до проекту буде залучено щонайменше 40 турфірм.

Окрім Івано-Франківської області, територія проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини» охопить регіон Соболч-Сотмар-Берег Угорщини, повіти Марамуреш та Сату-Маре Румунії, Кошицький край Словаччини. Представники цих країн були учасниками презентації проекту, що відбулася минулої суботи у готелі «Надія».

Партнерами проекту з української сторони виступили Івано-Франківські облдержадміністрація та міськрада, зі сторони ЄС – Європейська мережа кулінарної спадщини, офіс якої знаходиться у Швеції.

Виконавці проекту мають на меті зосередитись на створенні нових можливостей бізнесу у секторі виробництва їжі та гастрономії, поєднанні ресурсів місцевих виробників та представників туристичної індустрії, на поширенні знань про потенціал Карпатської спадщини та на популяризацію регіонів через призму кулінарного туризму.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА