друкувати


В Івано-Франківську пройшов міський фестиваль Дружин юних рятувальників-пожежних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-05-05 12:15:24

Справжнє свято безпеки відбулося в Івано-Франківську: тут пройшов міський етап XVIII Всеукраїнського фестивалю Дружин юних рятувальників-пожежних. У заході взяли участь 12 команд шкіл обласного центру, а сама атмосфера свята цього року просто вражала хорошою аурою та невимушеністю. Годі й казати, з яким нетерпінням учасники чекали на початок фестивалю: вони довго та сумлінно готувалися до нього, тож були не проти показати учасникам журі свою майстерність.

Насамперед юні рятувальники заявили про себе у конкурсі «Візитка»: діти представляли свою команду і демонстрували, як вони пропагують правила безпеки життєдіяльності серед однолітків. Вже з перших хвилин оригінальністю та змістовністю своїх виступів присутніх зацікавили команди «Палаючі перці» з Івано-Франківської гімназії №3 та «Чудо-пожежники» із загальноосвітньої школи №6. Не менш цікавим здався глядачам і конкурс «Домашнє завдання», де школярі, використовуючи різні жанри мистецтва, розкривали тему дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності. В рамках програми фестивалю також було проведено конкурс плакату соціальної реклами. Всі учасники творчо підійшли до вирішення завдання і оригінально розкрили тематику безпеки життєдіяльності. Цікавими видалися конкурси «Рятувальна мотузка», «Медичний» та «Гриби». На них учасники команд  відрізняли отруйні гриби від їстівних, відповідали на запитання з основ медицини. Одразу після творчих конкурсів юні рятувальники демонстрували свої навички і вміння у спортивних змаганнях. Саме ці баталії стали справжнім випробуванням на згуртованість та єдність команди, показали готовність учасників фестивалю до дій у надзвичайній ситуації.

Переможцем міського етапу XVIII Всеукраїнського фестивалю Дружин юних рятувальників-пожежних стала команда Івано-Франківської гімназії №3 «Палаючі перці», друге місце посіли «Чудо-пожежники» міської ЗОШ №6, третє – юні рятувальники Івано-Франківської загальноосвітньої школи №22. Переможців нагородили подарунками та грамотами.

Міський етап XVIII Всеукраїнського фестивалю Дружин юних рятувальників-пожежних завершився... У пам’яті кожного його учасника залишилися приємні враження та нові друзі. А на команду-переможницю уже незабаром чекають нові випробування: саме «Палаючі перці» представлятимуть Івано-Франківськ на зональному етапі змагань.  

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області