друкувати


До Коломиї завітали польські байкери

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-30 01:15:23

Коломию відвідало понад 50 байкерів. Вартість байків, на яких приїхали поляки, від 35 тисяч доларів і вище. Коломию польські байкери відвідали в рамках подрожі «Слідами поляків».

Як розповіла нам голова Товариства польської культури Покуття Станіслава Патковська-Колусенко, подорож з Польщі до Туреччини, це данина пам’яті предкам поляків. А фінішна точка байкарів – це польське село в Туреччині, яке цього річ святкує 170 років від заснування.

В Україні байкери побували в Долині, ще одне українське місто в рамках подорожі  – Коломия, тут вони спілкуються з Польським товариством і відвідають польський цвинтар щоби помолитися за своїх земляків, які загинули 1918-19 роках на теренах Прикарпаття.

Далі згідно маршруту байкери їдуть на Чернівці, а звідти до Молдавії та Туреччини.

Співпраця з польською стороною у коломийського товариства дуже добра. Поляки постійно допомагають упорядковувати 220 річний польський цвинтар у Коломиї,  щоб ця  пам’ятка архітектури, не пропала не загинула вони допомагають реставрувати пам’ятники та підтримувати цвинтар у належному вигляді.

В Коломиї наших сусідів як і годиться зустрічали з запашним короваєм та в подарували на згадку про місто, його символ – писанку, а біля музею писанкового розпису учні польської школи влаштували концерт. Співали як польською, так і українською. Байкери від такої уваги розчулилися і з захопленням фотографувалися біля музею та з нашими юними акторами.

Натомість же коломийці вдосталь надивилися на байки та мали змогу посидіти на залізних конях та сфотографуватися.

Польські байкери з задоволенням розповідали про подорож та ділилися враженнями від України. Найкращими на теренах Прикарпаття вони вважають природу і жінок.

Після оглядин музеїв, польські гості поїхали на цвинтар, а там помолившись рушили в дорогу згідно маршруту.

Джерело: Коломийські Вісти