друкувати


На кордоні проведено круглий стіл присвячений ЄВРО-2012

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-28 01:40:12

Днями, в рамках підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, на Буковині, в пункті пропуску «Порубне» відбулося засідання круглого столу, за участю представників обласних і районних адміністрацій, керівництва митниці та Чернівецького прикордонного загону.

Перш за все, в ході наради, стало обговорення питань стану підготовки пункту пропуску «Порубне» до здійснення пропускних операцій, упорядкуванню та облаштуванню сервісних зон поблизу міжнародного пункту пропуску з метою надання громадянам, які перетинатимуть кордон, якісних послуг з медичного обслуговування, громадського харчування, санітарно-гігієнічних, юридичних та телекомунікаційних послуг. Одним словом, створити комфортні умови для вболівальників на теренах Буковини.

Окрему увагу було зосереджено на взаємодію контролюючих служб, а саме Чернівецького прикордонного загону, обласної митниці та органів місцевого самоврядування.

В цьому напрямку управлінням Чернівецького прикордонного загону та Чернівецької обласної митниці було розроблено відповідний перелік заходів, які покликані забезпечити належний рівень функціонування пункту пропуску, у період проведення змагань. Основним завданням прикордонників і митників Буковини, стала оперативність та злагодженість дій, свісно ж звою підтримку надали і органи обласних і районних адміністрацій.

Перше, з чого розпочали прикордонники – це з культури прикордонного контролю, відпрацювання з митницею спільної технології пропуску осіб та транспортних засобів в пункті пропуску «Порубне», організовано чотирьохсторонні прикордонно-приставницькі зустрічі з керівництвом суміжних країн з метою обговорення та здійснення спільних операцій для комфортного та швидкісного перетину кордону вболівальниками Євро-2012, при цьому підтримання високого рівня безпеки на кордоні. Не може залишитися по за увагою той факт, що на одній із таких зустрічей румунською стороною було прийнято всі пропозиції, надані українською стороною, що дало змогу з’єднати смуги руху підготовлених до Євро – 2012 в пункті пропуску «Порубне» (Україна) із смугами руху в пункті пропуску «Сірет» (Румунія), цим самим пропуск гостей Євро буде максимально швидким.

Завдяки проведенню тренінгів і розміщеню актуалізованої інформації англійською мовою на інформаційних стендах в пункті пропуску «Порубне», що дасть змогу швидко роз’яснити та допомогти вболівальникам у виникненні питань, адже - прикордонник партнер подорожуючого.

Разом з тим, вже затверджено Додаток до Технологічної схеми пропуску через державний кордон осіб, транспортних засобів для пункту пропуску «Порубне-Сірет» на період проведення чемпіонату. Визначено смуги руху «коридор Євро» виїзд, «коридор Євро» в’їзд та при необхідності «коридор Євро» на полосах з реверсним рухом. Заплановано проведення тренінгів, ряд з яких вже проведено. З травня буде продовжена другу фаза цих заходів з представниками митниці і правоохоронними органами з питань забезпечення громадського порядку в пункті пропуску на період Євро-2012, вирішення питань пов'язаних забезпеченням повноцінного функціонування пункту пропуску в умовах можливо значного збільшення пасажиро-транспортного потоку, підвищення рівня знання іноземних мов персоналом відділу прикордонної служби «Пурубне», які будуть здійснювати прикордонний контроль.

Доказом ефективності таких тренінгів було проведення 27 квітня у Чернівецькій області змагання бригад швидкої медичної допомоги «Буковинське медичне ралі – 2012», метою проведення якого була підготовка до Євро-2012 . Змагання команд проводилося і в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Порубне», де бригади швидкої медичної допомоги всіх районів Чернівецької області та Чернівців, а також команди з Молдови та Румунії надавали медичну допомого псевдо-вболівальнику, якому стало погано під час перетину кордону.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону