друкувати


Працівників медичної сфери навчали уникати нещасних випадків на роботі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-26 12:15:09

Профілактика виробничого травматизму. Працівників медичної сфери навчали уникати нещасних випадків на роботі. Задля цього їх зібрали на спеціальний круглий стіл.

Представники Фонду соціального страхування стверджують, у порівнянні з минулим роком виробничий травматизм зменшився майже у тричі. Утім особливо тішити себе надіями не варто. Від небезпеки на роботі не застраховані навіть люди у білих халатах.

Основна причина невтішної статистики — невдала організаційна робота. При правильному підході, стверджують працівники соцстраху, можна було уникнути близько 40% нещасних випадків. Долати проблему вирішили на основі передового досвіду одного із найкращих у цьому питанні медзакладів — міської дитячої клінічної лікарні. За 20 років тут зафіксували лише декілька випадків травматизму, та й то побутового.

Подібні круглі столи, запевняють ініціатори заходу, проводять постійно. Щоправда кожного разу в інших галузях. Як результат — для керівників закладів та установ розробили спеціальні рекомендації. У них в доступній формі розписали як саме покращити роботу, щодо попередження нещасних випадків.

Джерело: Радіо «Західний полюс»