друкувати


Знавці гуцульських діалектів їдуть до Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-26 03:00:38

«Гуцульська діалектна лексика й лексикографія». Під такою назвою на базі Коломийського інституту Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника стартує сьогодні Всеукраїнська наукова конференція знавців гуцульських діалектів.

Захід відбувається з ініціативи директора Інституту української мови НАН України доктора філологічних наук Павла Гриценка, керівництва Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника та активу громадської організації «Поклик Нації», за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту та Івано-Франківської облдержадміністрації.

Планується, що в конференції візьмуть участь близько восьми десятків науковців з міст Києва, Львова, Вінниці, Тернополя, Чернівців, Черкас, Ужгорода, Житомира, Дрогобича, Луцька, Умані, Івано-Франківська тощо. Очікується також участь іноземних гостей, зокрема із Угорщини, Румунії, США та Молдови.

В рамках конференції 27 квітня також відбудеться круглий стіл на тему Словник «Гуцульська діалектна лексика в українській художній мові»: пробний зошит».

Автор: Сергій БІЛИЙ