друкувати


Пластуни розбили наметовий табір у центрі Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-24 03:00:35

Табір на асфальті. Місцеві пластуни перетворили площу Шептицького на справжнє наметове містечко. На один день сюди переселилися понад три сотні скаутів з усієї області. Аби наочно продемонструвати секрети таборового життя. Хоч цей табір і незвичайний, усі елементи та церемоніали — традиційні.

Головна перевірка таборового життя — вміння призвичаїтися до умов. Її місцеві пластуни пройшли на відмінно — навіть злива не завадила демонстрації курінних традицій. Поруч із кожним наметом — спеціальні стенди із фотографіями, символами та історією куреня. Самі ж скаути навперебій розповідають цікаві правила та закони таборування. До прикладу будівництво споруд лише з мотузок і дерева, чи то «похорони» сміття.

Забавляли перехожих і численними майстер-класами. А на завершення «Наметового містечка» — ще один невід'ємний атрибут таборування — пластунська ватра. Її вперше запалили у середмісті просто на асфальті. Та від цього свого символізму дійство не втратило. Це полум'я та українські пісні під гітару єднають пластунів будь-якого віку уже сто років.