друкувати


Прикарпатський університет має нового ректора

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-23 11:40:19

Прикарпатський університет має нового ректора. 158 голосів за свою персону здобув виконуючий обов'язки очільника вишу Ігор Цепенда. Участь у виборах взяло 96% делегатів конференції трудового колективу.

Голосування було таємним. Необхідного для проходження у наступний тур перегонів бар'єру кількістю у 90 голосів більше не досягнув жоден кандидат. Нагадаємо, на крісло ректора було 4 претендента. Кожен мав свої мотиви та високо оцінював власні шанси.

Вибори ректора у Прикарпатському Національному університеті викликали неабиякий резонанс у всій області та навіть країні. Тому на фінальний етап дебатів, які передували безпосередньо самому процесу таємного голосування, завітали не лише представники трудового колективу вузу, але й народні обранці, обласні та міські високопосадовці.

Далеко не на кожному із подібних заходів бувають представники міністерства освіти. Підтвердженням того, що Прикарпатський університет — важливий для усієї країни як науковий осередок, — візит Євгена Суліми. Заступник міністра освіти й науки, молоді і спорту взяв участь у вузівський конференції, яка окрім головного вибору очільника, вирішувала також актуальні питання зміни складу вченої ради університету.

Тим часом, аби новоспечений ректор зміг повністю прийняти свої повноваження його кандидатуру має ще затвердити Міністерство освіти України.

Джерело: Радіо «Західний полюс»