друкувати


У Коломийському районі затримано "дачних" злодіїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-20 03:00:20

З осені минулого року і до недавнього часу на території декількох дачно-городніх масивів поблизу Коломиї було зареєстровано низку крадіжок майна громадян. В деяких випадках зловмисники наважувалися викрадати речі шляхом пошкодження замків на вхідних дверях невеличких дачних будинків, в решті епізодів крали те, що було поряд з будинками. Злодіїв найчастіше цікавили металовироби і все, що можна здати на брухт.

Таємничих «заготівельників» металолому працівники міліції таки вистежили і затримали під час того, коли ті посеред ночі намагалися вчинити чергову крадіжку. Аналізуючи обставини вчинення попередніх злочинів, міліціонери вже мали певність, що регулярні «рейди» в дачні масиви – справа одних і тих же осіб. Таким чином було затримано двох неповнолітніх братів віком 14 і 16 років, а також їхнього дорослого односельця. Прикметно, що 23-річний мешканець приміського села раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення кваліфікованих крадіжок.

За інформацією з Коломийського райвідділу міліції, зловмисники причетні до вчинення близько 20 злочинів. Слідство має підстави припускати, що не всі потерпілі зверталися в міліцію з приводу зникнення їхніх речей з дачних ділянок. Частин викраденого майна у зловмисників вилучено і буде повернуто власникам.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області