друкувати


Контрабандисти попалися на гарячому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-20 01:00:24

На Буковині, прикордонниками Чернівецького загону затримали трьох контрабандистів з числа місцевих жителів, чим припинили чергову спробу незаконного переміщення через україно-румунський кордон цигарок.

Сьогодні 18 квітня, близько ранку прикордонними нарядом відділу «Красноїльськ», після спрацювання сигналізаційного приладу «Хміль» на відстані 650 від лінії державного кордону, за допомого переносного інфрачервоного тепловізора , охоронцями кордону помічено рух трьох невідомих осіб, що направлялися зі сторони кордону в бік України.

З прибуттям групи реагування - правопорушників було затримано. Один з яких при собі мав закордонний паспорт, та поряд з цим в ході проведення спеціальних заходів по перевірці місцевості, прикордонниками серед лісового масиву виявлено два пакунки, що були обгорнуті чорною непрозорою плівкою, кожний з яких містив в собі по 4 ящики цигарок марки «Doina» і «Viceroy» молдовського та українського виробництва.

Після оформлення відповідних документів цигарки будуть передані співробітникам відповідних органів.

Стосовно затриманих, то їх було доставлено до відділу прикордонної служби «Красноїльськ» для проведення перевірочних заходів та складання адміністративно-процесуальних документів за ознаками правопорушень, передбачених ч.2 ст.204-1 КУпАП. - «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст.202 КУпАП. - «Порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску через державний кордон України». Подальшу долю чоловіків вирішуватиме суд.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону