друкувати


На прес-конференціі у податковій про перші підсумки кампанії декларування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-20 12:15:51

В Коломийській ОДПІ відбулася прес-конференція для місцевих засобів масової інформації на якій податківці звітували про декларування громадянами свого майнового стану та доходів за минулий 2011 рік.
 
Деклараційна кампанія підходить до завершення, зазначила начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька, тож варто нагадати краянам про те, що податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2011 році, подається до 1 травня поточного року, а для тих громадян, які бажають отримати податкову знижку - упродовж всього року.
 
До податкової інспекції вже подали декларації про отримані доходи 786 громадян, у тому числі 126 державних службовців, 66 наших краян вирішили скористатися своїм правом на отримання податкової знижки та також задекларували доходи.

Двоє громадян задекларували доходи більше одного мільйона гривень, 16 громадян - доходи понад 100 тис.грн.

Загальна сума задекларованих в цьому році доходів 14,6 млн грн, це вдвічі більше минулорічного. До сплати в бюджет визначено 1,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб.
 
Для створення зручних умов в декларуванні доходів організовано консультаційні пункти в усіх сільських та селищних радах.

В результаті 342 громадян задекларували отримані у 2011 році доходи, сума податку складає більше 36 тис. грн. Це кошти, які надійдуть безпосередньо до бюджетів самих сільських (селищних) рад.

Нагадали податківці і про те, кому необхідно подавати декларацію про майновий стан і доходи, хто може претендувати на податкову знижку, в яких випадках обов‘язок громадянина вважається виконаним і декларація не подається, про відповідальність за неподання декларації у визначений термін або несвоєчасне її подання.

На завершення заходу начальник інспекції Світлана Лубоцька подякувала громадянам, які вже задекларували доходи за їх свідомий крок та тим хто ще подасть такі декларації та задекларують вчасно доходи. Останнім днем подання декларацій про доходи - 3 травня 2012 року.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ