друкувати


"Прикарпатська весна" зібрала виконавців з європейським ім’ям

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-20 12:00:32

В Івано-Франківську стартує сьогодні фестиваль професійної музики «Прикарпатська весна», який вже не перший рік проводиться з ініціативи обласного управління культури та Івано-Франківської обласної філармонії.

Як повідомив під час присвяченої цій важливій мистецькій події прес-конференції начальник управління культури Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, йдеться передусім про славний музичний професійний фестиваль, який вже давно переріс формат обласного, бо ж участь в ньому беруть музиканти зі Львова, Києва, Одеси, навіть із Німеччини та США. Серед них – люди, які мають ім’я у Європі та світі, лауреати численних міжнародних конкурсів.

За словами директора обласної філармонії Андрія Савки, цьогорічний фестиваль матиме ширші часові межі, ніж раніше, і триватиме цілих десять днів – з 20 по 29 квітня. При цьому цьогорічний фестиваль матиме кілька цікавих новинок, як-от: «фестиваль у фестивалі» «Старе кіно по-новому», який цьогоріч пройде в рамках «Прикарпатської весни», день хорового співу тощо.

«Формуючи програму, – розповідає пан Савка, – ми хотіли задовольнити найширші і найвибагливіші смаки наших івано-франківчан».

Відтак, крім вказаних вище новацій, програма фестивалю включатиме ще цілу низку цікавинок, в тому числі джазові виступи від Муніципального ансамблю саксофоністів «Джаз-Класік» (вперше цього року ансамбль виступати не тільки основним, а й так би мовити другим складом, виставши на деякі номери студентів Інституту мистецтв, які приготували власну цікаву програму), поєднання народних мотивів і класики від інструментального квартету «Бревіс», виступи молодіжного симфонічного ансамблю «INSO-Львів» з його солістом – лауреатом міжнародних конкурсів і нашим земляком Назарієм Пилатюком, виступи відомого за участю і перемогами у різних міжнародних конкурсах піаніста з Німеччини Олега Полянського тощо.

Відкриття і закриття фестивалю, звісно ж, доручено кращим колективам Івано-Франківської обласної філармонії, де тон задаватиме Академічний камерний оркестр «Harmonia Nobile».

«Відкривати і закривати фестиваль, – зазначив з цього приводу художній керівник оркестру Олег Герета, – це велика честь і одночасно велика відповідальність. Ми спробуємо і в професійному, і в настроєвому плані зробити все як слід».

Автор: Сергій БІЛИЙ