друкувати


Сільські громади Івано-Франківщини об'єднуються

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-19 03:00:57

Сільські громади Івано-Франківщини об'єднуються. Напередодні відбулися установчі збори обласного відділення всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. Республіканська організація діє вже три роки. Однак на Прикарпатті вона досі була представлена лише 11-ма районними відділеннями. Тож з ініціативи обласної влади представники громад об'єдналися на рівні Івано-Франківщині.

У першому зібранні взяли участь представники усіх районних відділень всеукраїнської асоціації та інші бажаючі сільські голови, загалом 36 війтів. Новий орган, впевнені вони, допоможе обмінюватися досвідом і гуртуватися навколо вирішення спільних проблем. Нині їх у малих громад вдосталь. Нагальними є питання кращого бюджетного фінансування, утилізації відходів чи співпраці з контролюючими органами. Останній пункт, визнають сільські голови, є чи не найпроблемнішим.

Установчі збори обласного відділення всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад визначили представників від Прикарпаття на загальний республіканський з'їзд асоціації. Він має відбутися 24 квітня у Києві.

Джерело: Радіо «Західний полюс»