друкувати


До ювілею Івано-Франківська посадять своєрідну "алею" міст-побратимів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-18 02:15:20

Живе коло дружби. До ювілею Івано-Франківська в міському парку відпочинку посадять своєрідну «алею» міст-побратимів. Спочатку 24 дерева-символи дружніх міст збиралися розташувати на центральній доріжці відпочинкової зони. Утім через різноманітність сортів зелених насаджень від цієї ідеї довелося відмовитися.

Зрештою алею перетворили на «Коло дружніх міст». Його розташують на великій округлій клумбі поблизу входу. Тут не лише достатньо місця, але й уже сформований благоустрій. Залишилося лише розділити місце на рівні сектори та додати освітлення.

Окрім того кожне деревце отримає власну гранітну табличку. На ній двома мовами — українською та латинню — викарбують назву міста-побратима, країни та породи насадження. Адже деякі рослини, як до прикладу червоний дуб, чи каштан, незвичні для нашої флори. До того ж ці дерева — символи закордонних друзів.

Урочисту посадку «кола дружби» запланували на самісінький ювілей — 7 травня. Символічні дерева висаджуватимуть власноруч та головне одночасно представники делегацій міст-побратимів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»