друкувати


Бастіон Станіславської фортеці відкриють до 350-річчя Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-18 03:00:41

Єдиний вцілілий бастіон Станіславської фортеці, відомий у наукових та громадських колах також як бастіон Андрія Первозванного відкриють для івано-франківців 4 травня об 11-тій годині, - запевнив вчора, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови його заступник Михайло Верес.

З його слів, це буде «спільний проект підприємця і влади» куди вже невдовзі вочевидь переміститься центр виставкового життя Івано-Франківська. А саме відкриття відбудеться в рамках заходів щодо відзначення 350-річчя міста.

В свою чергу Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус не був такий впевнений, зазначивши, що місто отримає такий подарунок як бастіон, якщо до міськвиконкому таки дійдуть 10 мільйонів коштів, виділених Кабміну на відзначення ювілею Івано-Франківська.

Нагадаємо: відомий івано-франківський бізнесмен і меценат Олег Заріцький, який є власником розташованої в бастіоні мистецької галереї і займається реставрацією самої фортифікацікаційної споруди, виступаючи перед представниками прикарпатських медіа на фестивалі «Порто Франко 2010» в серпні 2010 року, називав в якості терміну закінчення реставраційних робіт на об’єкті і відкриття його для широкого загалу кінець 2010 року, тобто бастіон мав бути вже півтора роки, як відкритий. Що завадило підприємцю реалізувати свої плани вчасно – відомо, напевно, тільки йому самому. Але ця обставина вочевидь пояснює недостатній оптимізм мера, порівняно з його заступником.

Автор: Сергій БІЛИЙ