друкувати


Місячник добровільної здачі зброї вже приніс неабиякий "урожай"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-14 11:15:17

Традиційний місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів до неї, вибухових матеріалів та спеціальних засобів вже протягом два тижні триває в Іван-Франківську. Про це розповів «Коломия ВЕБ Порталу» заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу УМВС в області майор міліції Василь Непеляк, який очолює відповідну робочу групу.

Як стверджують правоохоронці, місячник розпочався 1 квітня і триватиме до кінця поточного місяця. Станом на даний час івано-франківці вже здали 38 одиниць вогнепальної і 14 одиниць газової зброї.

Як стверджує пан Непеляк, згідно частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. В той же час, відповідно до частини 3 статті 263 КК, особи, які вчинили вказані вище злочинні дії, звільняються від кримінальної відповідальності, якщо вони добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

При цьому, якщо громадяни в зазначений термін здадуть в органи внутрішніх справ мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, спецзасоби вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими кулями, то після проведення додаткової перевірки зброї, її технічного стану, оформлення відповідних документів та за наявності законодавчих підстав вони зможуть, за бажанням, зареєструвати їх у свою власність.

Як зазначають правоохоронці, докладнішу інформацією про порядок добровільної здачі та вирішення питання про реєстрацію технічно придатної мисливської вогнепальної та газової зброї івано-франківці можуть отримати безпосередньо у службі дозвільної системи Івано-Франківського МВ УМВС України в області за адресою м.Івано-Фраківськ, вул.Бельведерська, 32, каб.№1-2 та за телефоном 79-06-90.

Автор: Сергій БІЛИЙ