друкувати


"У гостях у Гоголя"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-08 11:34:10

У Полтаві відбувся традиційний театральний фестиваль «У гостях у Гоголя». Відкрив його тутешній муздрамтеатр імені Гоголя — виставою режисера Богдана Чернявського за повістю «Шинель». Цікаво, що в ролі Акакія Акакійовича Башмачкіна — російський актор Вадим Романов (Александринський театр, Санкт-Петербург).

«Кайдашеву сім’ю» за Нечуєм-Левицьким показав театр ім. Саксаганського з Білої Церкви. Комедію М. Камолетті «Французька вечеря» привіз Чернігівський облмуздрамтеатр ім. Шевченка. А Кримськотатарський музично-драматичний театр змусив публіку розриватися «Між небом і землею». Це історія про трьох жінок, які, опинившись перед обличчям смерті, переосмислили власне життя, по-новому поглянули на кохання. Під завісу щасливими зосталися тільки ті, хто зумів піти на жертви заради коханої людини. Може, їхній досвід комусь стане в пригоді?

Дніпропетровський театр російської драми ім. Горького зіграв комедію «На всякого мудреця доволі простоти» за твором О.Островського. Трагікомедію «Стриптиз, або Ніч святого Валентина» презентовано Ніжинським театром ім. Коцюбинського, а Донецький обласний російський театр юного глядача привіз Чеховську «Чайку».
Закриватиме фестиваль у суботу 7 квітня Коломийський обласний драматичний театр ім. Озаркевича містерією «Гуцульський рік». У ній — уся правда життя з його суворими, але справедливими законами.

Отже, за вісім днів полтавці та гості міста познайомилися з вісімкою чудових театрів.

Автор: Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ
Джерело: Голос України