друкувати


В Івано-Франківському онкодиспансері відкрили капітально відремонтоване відділення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-12 02:15:06

В Івано-Франківському обласному онкологічному диспансері після капітального ремонту відкрили відділення лікування хворих з пухлинними патологіями голови, шиї та органів грудної клітини, розраховане на 40 місць.

«Раніше тут були досить погані умови, - зазначив начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Олінійчук. - Аби їх змінити, працювали будівельники, долучився і колектив».

Нині у відділенні комфортні палати з новими меблями, медичні приміщення, обладнані всім необхідним інвентарем та апаратурою. Загальна вартість відновлювальних робіт склала майже 500 тис. грн. Це як бюджетні, так і спонсорські кошти.

«Найбільше радує ставлення колективу і головного лікаря до своєї роботи, - говорить журналістам голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. - Вони створюють всі умови для того, щоб людина, переступивши поріг лікарні, повірила в те, що вийде здоровою».

Вже найближчим часом, наприкінці квітня - на початку травня, в онкодиспансері встановлять комп'ютерний томограф, який надав закладу Благодійний Фонд Рината Ахметова. Для монтажу обладнання у лікарні підготували спеціальне приміщення. Впорядкуванням його медики почали займатися ще на початку року. Голова облдержадміністрації ознайомився зі станом проведених там робіт.

«Встановлення комп'ютерного томографа для нас дуже важливе, - наголосив головний лікар медичної установи Володимир Романчук. - Адже до сьогоднішнього дня ми змушені були відправляти хворих на консультацію в обласну клінічну лікарню. Тепер будемо мати можливість вже на місці не тільки діагностувати, а й проводити контроль лікування».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА