друкувати


Ліфти івано-франківська знову страждають від крадіїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-12 11:40:34

Івано-франківські ліфти знову потрапили «у приціл» крадіїв металу. Про це повідомила днями начальник міської служби оперативного реагування обласного центру Тетяна Клочко.

З її слів, 4 квітня близько 17.00 години зупинився ліфт в першому під’їзді житлового будинку по вулиці Киселівської, 40. Фахове обстеження з’ясувало, що зупинки підйомного механізму спричинили викрадення невідомими гальмівної котушки. «Зачинені вхідні двері з омофоном, - розповідає пані Клочко, - машинне відділення зачинене. Вартість котушки становить 750 гривень. В «Прикарпатліфті» вже придбали нову, але встановлять лише за умови гарантованого надійного зачинення дверей власником, яким є КП «Єдиний розрахунковий центр».

Втім на викраденні гальмівної котушки проблеми івано-франківських ліфтів не закінчились. Так, вже наступного дня, 5 квітня близько 8.30 години, невідомі зловмисники викрали аж 14 буферних пружин ліфтів в п’яти під’їздів будинків №№ 101 та 82 по вулиці Вовчинецькій. За словами пані Клочко, кожна така пружина також коштує близько 750 гривень, втім на чорному ринку за метал кожної пружини дадуть від сили 12 гривень.

Як стверджує заступник начальника Івано-Франківського міського відділу внутрішніх справ майор міліції Василь Непеляк випадок на вулиці Киселівської насправді не був єдиним на минулому тижні, коли у ліфта зникла гальмівна котушка. Аналогічну крадіжку було зафіксовано також по вулиці Набережній ім. В.Стефаника. Втім міліціонер обнадіяв, зазначивши, що у співробітників МВВС вже є певні напрацювання і вже незабаром зловмисників буде впіймано.

Автор: Сергій БІЛИЙ