друкувати


Через перевантаження кабельної лінії в одному районі за тиждень 5 разів вимикали світло

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-11 11:15:19

7 аварійних відключення електропостачання сталося на минулому тижні в Івано-Франківську. Про це розповіла 10 квітня, під час оперативної наради у міського голови обласного центру начальник міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко.

З її слів, відключення були незначними, проте п’ять з семи випадків мали місце в одному районі, зокрема в районі вулиць Тролейбусної, Хіміків, Добролюбова та Пасічної.

Причиною пані Клочко, посилаючись на енергетиків, називає пошкодження кабельної лінії потужністю 10 кВ, переважно через перевантаження. Абонентам незручності, – розповідає начальник служби оперативного реагування, – відсутність світла, немає гарячої води, так як у трьох будинках не функціонують циркуляційні насоси – запуск їх у ручному режимі; не працюють ліфти – також ручний запуск.

В той же час, за словами чиновниці, не всі відключення були аварійними. Деякі з них здійснювались планово – для обрізки дерев, заміни опор та ремонту підстанцій. «Ці відключення були тривалішими – від 4 до 8 годин».

Автор: Сергій БІЛИЙ