друкувати


Відзначення 100-річчя Пласту у Івано-Франківську триватиме рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-10 04:00:25

Відзначення 100-річчя Пласту у Івано-Франківську триватиме увесь рік. Та найактивніше його святкують у квітні. Заходи з нагоди ювілею вже стартували. Місцевий оргкомітет свята вирішив перш за все привернути увагу до будинку, у якому народився Пласт Станиславова.

Він розташований на вулиці Шевченка. Коли вона ще називалася Липовою, у цьому домі базувалася міська гімназія. Близько 8 десятків її учнів й дебютували у ролі скаутів.

До знаменної квітневої дати приурочать відкриття першого у світі «Пам'ятника пластунам, котрі не зламали своїх присяг». Марафон зі збору коштів на нього все ще триває, хоча сам монумент вже готовий — стверджують скаути. Наразі його транспортують на Прикарпаття зі Львова.

Пам'ятник буде встановлений поблизу площі Міцкевича. Його відкриття, обіцяє організатор свята Тарас Зень, стане незабутнім видовищем. Адже ця подія важлива не лише для Івано-Франківська.

З-поміж інших квітневих заходів до сторіччя Пласту — тематична музейна експозиція. Різноманітні атрибути й відзнаки вітчизняних скаутів різних періодів, в тому числі й реліквії довоєнного часу, презентують 10 квітня у музеї визвольної боротьби.

Надалі обіцяють зорганізувати одноденне наметове містечко з розвагами, загальноміський концерт за участі Тараса Чубая та виступ українсько-польського гурту «ДагаДана».

Завантажити відео

Джерело: Радіо «Західний полюс»