друкувати


Щоб у Великодні свята було чисто і красиво

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-09 12:15:29

До Великодніх свят люди прибирають на вулицях свого населеного пункту, білять стовбури дерев, ворота і т.д.

Однак часто виникають проблеми з відсутністю потрібних матеріалів. Тому депутат обласної ради Богдан Гдичинський і молодіжний благодійний фонд «Заради добра» допомогли людям вирішити таку проблему. Виділили понад шість тонн вапна селам Коломийського району. Розподіляли по три – п’ять міхів вапна кожному селові  відповідно до території. Загалом селяни радо приймали допомогу. В кожному селі гостинно приймали благодійників і висловлювали приємні враження.

- Допомога, звісно, є для нас дуже потрібною, - каже Ігор Довірак, Печеніжинський сільський голова. – Тепер ми справимося з передвеликоднім прибиранням значно швидше.

Дорогою селами ми бачили всюди учнів з вчителями, які прибирали території. Міхи з листям, до купи зібране сміття і усмішки на обличчях – така картина чи не в кожному селі. Подякував за надане вапно і Володимир Филипчук, Остапківський сільський голова: «Така допомога, надана для нашого села, дуже доречна. Адже цьогоріч на благоустрій в бюджеті не виділено коштів, а кожен порядний ґазда повинен зробити порядок на своєму господарстві. Гадаю, що надане вапно допоможе навести лад, у селі буде чисто і красиво. Тоді й у мене буде весело на душі».

На в’їзді до Гвіздецької селищної ради представників приймальні депутата обласної ради Богдана Гдичинського зустрічав голова Михайло Палійчук. Допомігши винести мішки з вапном з машини, теж подякував благодійникам.

- Коли б я не звертався до Богдана Петровича за допомогою, він завжди йде назустріч, - розповідає Михайло Миколайович. – Наші люди також дуже вдячні йому, адже багато кому він допоміг.

Кожен залишився задоволеним. І тепер ми можемо з упевненістю сказати. що мешканці сіл зустрінуть Великодні свята з радістю і чистотою на подвір’ях.

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА