друкувати


Калуські нафтохіміки відзначають 25-річний ювілей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-06 02:15:14

Цими днями калуські нафтохіміки відзначають ювілей. Минає 25 років з часу відкриття у місті підприємства, на якому почали виготовляти етилен і поліетилен, «ЕП-250».

За ці роки виробничий колектив заводу подолав чимало труднощів, пов'язаних із зведенням нових корпусів, монтажем обладнання, прокладанням десятків кілометрів трубопроводів, мереж і комунікацій, забезпеченням сировиною. Потужний поштовх до розвитку підприємство отримало у 2000 році, з приходом нафтової компанії «Лукойл».

«Нам вдалося оновити виробництво, освоїти сучасні технології, дати заводу перспективу», - зазначає голова правління ЗАТ «Лукор», генеральний директор ТОВ «Карпатнафтохім» Сергій Чмихалов.

Наразі ТОВ «Карпатнафтохім», окрім виробництва етилену і поліетилену, займається випуском вінілхлориду, каустичної соди, полівінілхлориду суспензійного (ПВХ-С).

На завершальній стадії – пусконалагоджувальні роботи з введення в дію установки з переробки ПВХ-С у профілі, потужність якої складатиме 20 тис. тонн протягом року.

«У лютому ми зробили пробний пуск на лінії номер два і виготовили профіль рами. Наш виріб вже протестований на міцність», - каже начальник цеху з виробництва виробів з ПВХ Роман Вургула.

«Приємно, що підприємство, роботу якого зараз забезпечує понад 3 тис. працюючих, відзначає свій ювілей, - наголошує заступник голови облдержадміністрації Руслан Гусак. – На сьогоднішній день «Карпатнафтохім» є одним з найбільших підприємств краю, яке сплачує значні кошти до бюджету не лише нашої області, а й держави».
У подальших планах калуських нафтохіміків – будівництво власного джерела теплопостачання, реконструкція установки з виробництва вінілхлориду, модернізація установки етилену і поліетилену.

Учасники урочистостей з нагоди ювілею, які відбулися у Палаці культури «Мінерал», бажали втілення всього запланованого. Вітання ювілярам адресував заступник голови ОДА Руслан Гусак, який кращим працівникам підприємства вручив грамоти облдержадміністрації, а голові правління ЗАТ «Лукор», генеральному директору ТОВ «Карпатнафтохім» Сергію Чмихалову – медаль «За заслуги перед Прикарпаттям».

Гарним мистецьким подарунком до свята стала яскрава концертна програма.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА