друкувати


В’їзд у центр Івано-Франківська обмежать і шлагбаумом, і гривнею

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-05 03:00:21

В’їзд у центр Івано-Франківська обмежать і шлагбаумом, і гривнею. Найближчим часом, щоб заїхати в історичну частину міста треба буде заплатити. День паркування для легкових автомобілів коштуватиме півсотні гривень, а для туристичних — 80. Таке рішення прийняв виконавчий комітет.

Нововведення діятиме упродовж дня з 8 ранку до 7 вечора. Однак платитимуть не всі. Згідно з рішенням виконкому, на безкоштовний проїзд і паркування можуть розраховувати водії автотранспорту зі службовими державними номерними знаками. До цього переліку входять інваліди з ураженням опорно-рухового апарату, інваліди війни та ветерани війни.

Також задарма рухатимуться центром міста автовласники, які живуть в історичній частині міста. Для цього вони повинні показати документ з реєстрацією. Коли таке нововведення міської влади запрацює — наразі невідомо. Остаточне рішення приймуть на сесії міськради.

Нові правила паркування або що робити, якщо нема паркомата. Згідно з постановою Кабміну, з першого квітня всі розрахунки за паркування мають здійснюватися у безготівковій формі. Тобто, через паркомати, за допомогою мобільного паркінгу або через спеціальні разові чи довготривалі паркувальні талони. Однак влада виявилася неготовою до такого нововведення. Таким чином паркування в містах України і Івано-Франківськ тут не виняток, може виявитися безкоштовним. Ситуацію вивчали наші кореспонденти.

Джерело: ОТ "Галичина"