друкувати


Партія "УДАР" самостійно йде на парламентські вибори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-05 11:15:56

Таке рішення визріває з довгих дискусій, обговорень та вивчення результатів соціологічних опитувань.

Соціологія говорить по те, що наша партія продовжує демонструвати ріст: з 5% у грудні минулого року до 6,5% у лютому і 7,2% у березні.

Але при цьому об’єднання «УДАРу» з тим же Фронтом змін, у якого 10% рейтингу, дає не 17, а всього 13%. Подібна картина й з «Батьківщиною». Тобто, при такому об’єднанні ми математично втрачаємо, і це пов’язано з багатьма факторами.

Ми вважаємо, що нам не потрібне об’єднання заради об’єднання, потрібне єднання заради перемоги. Головним завданням для опозиції сьогодні повинні стати 51% місць у майбутній Верховній Раді для формування демократичної більшості.

«У політиці не завжди працюють математичні правила. Кожна з партій у різних регіонах має різну підтримку, і підтвердження цьому соціологічні дослідження, які показують, що не завжди партія «УДАР», об’єднавшись із «Батьківщиною» чи «Фронтом Змін», отримає більший результат. Тому логічно було б об’єднувати наші зусилля вже в парламенті» - каже В. Кличко.

Разом з тим, партія УДАР виступає за висунення спільних кандидатів в мажоритарних округах за умови визначення критеріїв вибору кандидатів на основі проведення публічного обговорення та «праймеріз».

Ми також закликаємо колег по опозиції припинити критику та взаємні звинувачення всередині демократичного табору. Необхідно дотримуватися задекларованого принципу непоборення, вирішувати дискусійні питання за круглим столом, а не публічно поливати одне одного брудом. Це грає на користь влади. Замість цього необхідно чітко задекларувати наміри про співпрацю. Ми пропонуємо же зараз підготувати та підписати угоду про співпрацю опозиційних партій у новій ВР.
 
Серед громадян сьогодні чимало тих, хто повністю розчарувався у владі, тих, хто не підтримує нікого з нинішніх політиків й тих, хто ще вагається у своєму виборі. Ми будемо боротися за кожного такого виборця, аби їх голоси не були автоматично зараховані до «кошику» влади. Наше гасло: жодного голосу партії влади. Хто проти Януковича – той з нами.

 «Ми не хочемо конкуренції одне з одним, у нас спільний ворог – партія влади. «УДАР» дотримується принципу взаємонепоборення та чекає від партнерів по опозиції підтримки ініціативи зі створення Центру по підготовці та контролю за виборами» - наголошує лідер партії «УДАР»

Джерело: Прес-служба ІФОО партії «УДАР Віталія Кличка»