друкувати


Щотижня івано-франківці скаржаться на сусідство з контейнерними майданчиками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-03 07:40:47

Регулярно, приблизно раз на тиждень керівництво івано-франківського сміттєперевізника «АТП-0928» просить міську архітектуру підшукати місце для перенесення того чи іншого контейнерного майданчика.

Таку статистику навів під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови директор департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківського міськвиконкому Олег Гаркот.

З його слів, усі прохання перевізника зумовлені скаргами мешканців на недуже приємне сусідство з контейнерами для зберігання твердих побутових відходів. Втім, сам архітектор вважає, що сам факт такого сусідства не є підставою для скарг.

«Я думаю, - зазначив пан Гаркот, - що жаліються не на наявність такого об’єкту, а на його стан. Якби добре прибирали, то й не було б скарг».

Як стверджує директор департаменту, його підлеглі по кожному листу, звісно ж, намагаються підшукати нове місце для контейнерного майданчика, але в кожному випадку ризикують нарватись на невдоволення інших мешканців.

«Плюс, - додає О.Гаркот, - до такого роду об’єктів є ряд вимог, і не всюди їх можна задовольнити».

Керівника міської архітектури підтримав Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, який порадив директору «АТП-0928» не полінуватись і промоніторити стан прибирання контейнерних майданчиків, а також створити собі базу даних таких об’єктів.

Автор: Сергій БІЛИЙ