друкувати


Коломиянки привезли "золотого їжака" з фестивалю перукарської майстерності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-03 04:40:25

31 березня у приміщенні «Пасажу Гартенбергів» (м. Івано-Франківськ) зібралися майстри ножиць та гребінців, аби долучитися до щорічного проведення фестивалю перукарської майстерності та жіночої краси «Золотий їжак». Протягом дійства прикарпатські майстри демонстрували тематичне шоу, зачаровуючи глядачів каскадом стильних зачісок весняно-літнього періоду. Мистецький захід в Івано-Франківську відбувається вже сьомий рік поспіль, проте тільки цьогоріч Коломия взяла участь у фестивалі.

Коломиянки Людмила Ганущак та Ольга Михайлишин, які працюють у салоні краси «Мадонна», вирішили продемонструвати свою перукарську майстерність в обласному центрі. Дівчата, ні на хвилину не вагаючись, погодилися на участь у фестивалі, творчо підійшовши до справи, як і личить справжнім митцям. Родзинкою не тільки їхнього виходу, але, мабуть, і цьогорічного «Золотого їжака» стали виконані ними етнозачіски в сучасному стилі, які вдало вписалися у цілий образ, створений візажистом Лілією Асєєвою. За словами організаторів, кожна колекція повинна містити тематичну назву, а створені образи являти собою цілісну і гармонійну композицію.
 
На підготовку до створення зачісок перукарки витратили три дні, а цілісну композицію до фестивалю коломиянки підготували за п’ять годин. Неймовірна краса, створена майстрами, яскраво та вдало була доповнена різноманітними аксесуарами, що не змогли залишити байдужим жодного поціновувача перукарського мистецтва.

– Нас переповнювали емоції та враження від фестивалю. Одразу було помітно, що всі учасники готувалися відповідально, – розповідає перукар Людмила Ганущак. – Перед виходом ми хвилювалися, адже Коломия вперше брала участь у такому заході, тому було дуже важливо показати наше місто на високому рівні. Проте організатори тепло й привітно прийняли нас на фестивалі, відзначаючи професійність наших робіт.

Майстри творили етнічну красу до показу на головах клієнтів салону та учениць модельної школи «Schaslyvi Models», які залишилися задоволені результатом. Адже для працівників індустрії краси в таких фестивалях важливо не тільки зробити вдалу зачіску, але й показати власне розуміння подальших змін моди, а також створити на цій основі можливості для виконання повсякденних модельних зачісок. Людмила та Ольга у цьому випадку не прогадали, бо етнічний стиль завжди залишається актуальним серед модних трендів. Окрім коломийських робіт, того вечора на подіумі були представлені вісім колекцій чоловічих, жіночих та дитячих зачісок – ніжне мереживо, дивовижні капелюхи, хмари начосу на голові.

Коломийські майстрині привезли до міста не тільки чималу порцію вражень та нових ідей, але й диплом фестивалю та символічного «золотого їжака».

Автор: Вікторія МАРТИНЮК
Джерело: Коломийські ВІСТИ